Посвещават вечер на четирима дългогодишни музейни специалисти
Посвещават вечер на четирима дългогодишни музейни специалисти / DarikNews.bg, архив

Регионалният исторически музей в Стара Загора организира тържествена вечер, посветена на четирима дългогодишни музейни специалисти по повод техните годишнини: Петър Коев на 90 години, Христо Буюклиев на 80 години, Нейчо Кънев на 75 години и Лилия Филипова на 70 години.

Именитите ни съграждани ще бъдат почетени от 17 часа в зала 33 на музея.

Родени по различно време и в различни селища, те са възпитаници на Софийския университет, а професионалните им пътища се пресичат на територията на Старозагорския музей. Изследователските им интереси са свързани с различни епохи, но и четиримата отдават голяма част от творческата си енергия на събирането, съхраняването и популяризирането на богатото културно-историческо наследство на Стара Загора и региона. Безспорен е приносът им към систематизирането и обогатяването на фондовете.

Фотоизложбата „Уловени мигове" ще покаже различни моменти от разностранната им дейност, а техните наследници ще представят основните направления на научната им работа.

Отчитайки приноса им към развитието на музейното дело и стойността на научните им публикации за осветляването на различни аспекти от историческото ни минало, от РИМ Стара Загора им пожелават и през идващата 2017 година да се радват на добро здраве и да поддържат бодър творческия си дух.