Полицията отбелязва професионален празник
Полицията отбелязва професионален празник / DarikNews.bg, архив
Полицията отбелязва професионален празник
46803
Полицията отбелязва професионален празник
  • Полицията отбелязва професионален празник

Днес българската полиция отбелязва своя професионален празник. За първи път той се чества на 21 ноември 1924 г. (б.р. стар стил ден на св. Архангел Михаил).

След 1943 г. празнуването е прекратено. По предложение на Националния полицейски синдикат през 1994 г. църковният празник Архангеловден - 8 ноември, е обявен за празник на Националната полиция. Пет години по- късно с решение на Министерски съвет църковният празник св. Архангел Михаил е обявен за Професионален празник на служителите от Национална служба "Полиция" на МВР.

Добра оценка за работата на своите подчинени даде на своите подчинени днес директорът на ОД на МВР в Стара Загора комисар Алекси Алексиев. Той отчете, че се е повишила разкриваемостта на престъпленията, но и че кризата е довела до по-голям ръст на домовите кражби.

10 служители от Дирекцията са наградени с благодарност и 5 дни допълнителен отпуск със заповед на министъра на вътрешните работи. Петима са наградените със заповед на Главния секретар на МВР, 53-ма са наградени с благодарност и три дни допълнителен отпуск със заповед на Директора на ОД на МВР в Стара Загора.

Чуйте интервю с комисар Алекси Алексиев в прикачения звуков файл.