Полицаи иззеха оръжия в Казанлък и село Черна гора
Полицаи иззеха оръжия в Казанлък и село Черна гора / Пресцентър ОД МВР

Оръжия, патрони, пълнители за автомат „Калашников" бяха иззети от полицаи при две акции в Казанлък и село Черна гора, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР в Стара Загора.

В полицията в Казанлък е получен сигнал от 60-годишен мъж, че северно от художествената гимназия в Казанлък неизвестно лице е стреляло по коня му. Изпратеният на място екип установява, че 45-годишен мъж е стрелял с незаконно притежавана ловна пушка по група лица, след което избягал в неизвестна посока.

При последвалата проверка в дома на 45-годишния мъж в Казанлък полицейските органи откриват ловна пуша едноцевка „Иж 18" 12 калибър, кутия с барут около 1, 5 кг, 30 ловни патрона калибър 16, 22 ловни патрона калибър 12, една военна димка и други патрони.

По случая е образувано досъдебно производство.

При претърсване в дома на 72-годишен мъж в село Черна гора полицаи от Чирпан пък са намерили и иззели пушка „Збройовка", нарезна пушка неустановена марка, нарезна пушка „Будапещ", три пистолета, единият от които марка „Стар", 7916 боеприпаса различен калибър за огнестрелни оръжия, един пълнител за автомат „Калашников", 12 пълнителя за различни пистолети, 4 цеви за пушка, 6 цеви за пистолет, една затворна рама за нарезна пушка, 4 броя пълнителя за пушки и множество части за огнестрелни оръжия.