Закриват ФОБИ с гала-концерт
Закриват ФОБИ с гала-концерт / Държавна опера Стара Загора
По повод Трети март пет от най-значимите културни институции в Стара Загора – ДТ"Гео Милев", Държавна опера - Стара Загора, Държавен куклен театър-Стара Загора, Общински фолклорен ансамбъл "Загоре"  и Военният духов оркестър при Втора Тунджанска механизирана бригада организират съвместен празничен концерт-спектакъл. Той започва в 19:00 часа на 2 март в Операта.

Зрителите ще се насладят на разнообразни изпълнения от съкровищницата на националното ни и световно музикално и танцово наследство.

В началото на концерта ръководителите на петте културни институции ще поздравят всички присъстващи за предстоящия празник. Програмата ще бъде открита с танци от операта „Момчил“  в изпълнение на оркестъра на Държавна опера-Стара Загора под диригенството на Димитър Косев.

Артисти от ДТ“Гео Милев“ ще поднесат откъс от концерта-спектакъл „Гласовете“, а след тях Елена Баръмова ще изпълни ария на Зорница от операта „Луд гидия“ от П.Хаджиев.

Артистите от Куклен театър-Стара Загора ще представят откъс от спектакъла „Фолклорна магия“ с режисьор проф.Боньо Лунгов.

В програмата на концерта Военен духов оркестър при Втора Туджанска механизирана бригада под диригенството на кап.Цветомир Василев ще изпълни съпровода на три италиански канцонети, които ще пеят солистите на Операта Ивайло Йовчев, Деси Стефанова, Нели Нечева. Балетът на Държавна опера-Стара Загора ще представи фрагменти от постановката „Ромео и Жулиета“ . Красивата ария на Захария и хор на евреите от операта „Набуко“ от Дж.Верди ще изпълнят Александър Марулев и хор на Държавна опера-Стара Загора, след което зрителите отново ще видят откъс от спектакъла „Фолклорна магия“.

Празничната програма завършва с Главанска копаница в изпълнение на Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“.