Откриха футболен терен с изкуствена настилка на Трейс Арена
Откриха футболен терен с изкуствена настилка на Трейс Арена / Община Стара Загора

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Стара Загора Живко Тодоров и президентът на БФС Борислав Михайлов прерязаха лентата на реновирания тренировъчен терен с изкуствена настилка на стадион "Трейс Арена".

Игрището е изградено със средства от държавата като сумата отпусната от Министерството на младежта и спорта е 350 000 лева. По време на европейското първенство по футбол за юноши до 17 години, на което и Стара Загора е домакин, съоръжението ще бъде използвано за тренировки на отборите-участници. След това от него ще се възползва детско-юношеската школа на ФК Верея.

"За мен е голяма чест да присъствам на днешната церемония. Теренът е изграден качествено и професионално, макар и за много кратко време. Благодаря на Министерството на младежта и спорта, че подкрепя развитието на спорта в Стара Загора и помага той да върви напред. Без средствата, които Министерството отпусна този терен нямаше да бъде факт. Най-важното е, че от него могат да се възползват и децата и в следващите 5-6 години очакваме от тях успехи, така както го направи златното поколение от 1994 г", заяви при откриването кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

"Реализирането на този проект показва, че изпълнителна и местна власт могат да вървят ръка за ръка. Стара Загора има уникалния шанс да се управлява от кмет като Живко Тодоров, с когото ние работим добре и в синхрон. Това е инвестиция в бъдещето", заяви спортният министър Красен Кралев

Тренировъчният терен с изкуствена настилка е с размери 105х65 метра. Основата е трошено-каменна фракция с дебелина на пластовете до 20 см. Тревната настилка е положена върху ударопоглъщаща настилка с дебелина от 8 до 10 мм. Изкуствената трева е с размери 50 мм. Специалната изкуствена настилка предотвратява тежки контузии и наранявания.

На официалната церемония освен министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, президентът на БФС Борислав Михайлов присъстваха заместник-кметовете на общината Иванка Сотирова и Йордан Николов, председателя на Общинския съвет Емил Христов, както и футболните легенди Емил Костадинов, Трифон Иванов и Йордан Лечков. Домакин на церемонията бе почетният президент на ФК "Верея" Галин Михайлов.

Играчите на ФК Верея получиха като подарък от БФС чисто нови футболни топки. Първи възможностите на новия терен пък пробваха президентът на БФС Борислав Михайлов и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.