/ БАТА АГРО
На Летище Стара Загора беше открито 12-тото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО 2019.

Китайска бизнес делегация посети Стара Загора (СНИМКИ)

Форумът за иновации, технологии и срещи на бизнеса се организира от Българска асоциация на търговците на агротехника и представя най-големите световноизвестни брандове за селскостопанска техника, продукти и услуги за земеделието.
 
БАТА АГРО
БАТА АГРО


БАТА АГРО 2019 е най-голямото издание на изложението като площ до момента. В него участват 187 фирми от агро сектора върху повече от 37 700 кв. м. изложбена площ.
 
 „От 9 години насам БАТА АГРО доказва, че е професионално организираното събитие, което няма аналог в агро сектора. Ние, от Асоциацията, сме щастливи, че тази година надградихме направеното до тук и посрещаме нашите изложители и посетители с много подобрения. Въведохме промени във формата на изложбените площи и организацията на изложението.

Така то става по-компактно, по-видимо и поставя ясен фокус върху експонатите и полетата за демонстрации на продукти за земеделието”, каза Даниел Минев, Председател на Управителния съвет на Българска асоциация на търговците на агротехника.

БАТА АГРО
БАТА АГРО

„За мен е чест да Ви поздравя по повод откриването на  престижното селскостопанско  изложение БАТА АГРО 2019. Радвам се, че селскостопанските машини, които се представят на гостите на изложението, са от висок клас и потвърждават, че агросекторът  не може да се развива  без съвременна техника.

Подмяната на остарялата техника и необходимостта от преминаване към съвременни начини на производство е това, от което се нуждае българският земеделски стопанин, който има амбициите да се развива и да затвърждава позициите си и да навлиза на нови пазари“, коментира Янко Иванов, заместник-министър на земеделието, храните и горите.

БАТА АГРО
БАТА АГРО

За посетителите на БАТА АГРО 2019 в първия ден от откриването на изложението беше организиран атрактивен шоу спектакъл Бага-Тур, който пресъздава традиционни за прабългарите занимания и бойни изкуства - историческа фехтовка, стрелба с лък, езда и каскади, както и древни танци и обичаи.

БАТА АГРО
БАТА АГРО

Форумът продължава до 17 май включително, като регистрация за посещение може да се направи предварително на уебсайта на БАТА АГРО или на място на входа на изложението.
 
В официалното откриване взеха участие Янко Иванов, заместник-министър на земеделието, храните и горите, Йордан Николов, заместник-кмет на Стара Загора, както и гости от държавната и местна администрация. Събитието завърши с тържествен водосвет, а домакините разведоха официалните гости из изложбените площи.