китайска бизнес делегация
китайска бизнес делегация / община Стара Загора
Десетчленна китайска бизнес делегация беше на посещение в Стара Загора. Олег Стоилов, председател на Търговски-промишлена палата - Стара Загора, запозна гостите с предимствата на регионалната икономика, като постави акцент върху сектора на селското стопанство, където са насочени интересите на китайските гости, които за пръв път идват в Стара Загора.

китайска бизнес делегация
община Стара Загора


Бизнесмените от Китай получиха книгата Икономически годишник на регион Стара Загора - 2019.  Г-н Ma Zengjun, председател на Китайската асоциация на пазари за търговия на едро, разказа за целите на делегацията и акцентира на засиления китайски интерес към търсене и намиране на търговски, кооперационни,  инвестиционни и научни партньорства във форма̀та 17+1, в който България играе ключова роля.

китайска бизнес делегация
община Стара Загора


Гостите проявиха интерес към всички старозагорски бизнес предложения, както и към други възможности за внос в Китай на прясна и преработена селскостопанска продукция, биопродукти, вино, етерични масла и козметика, произвеждани в региона на Стара Загора и в България. Отбеляза се и засилващата се роля на електронната търговия в този процес. Беше направено и предложение за партньорство на Университета в Пекин с Тракийския университет в Стара Загора.

китайска бизнес делегация
община Стара Загора


След проведената много полезна дискусия и конкретните двустранни разговори, гостите получиха символично голяма бутилка българско вино и обещаха тази среща да бъде началото на един разширяващ се двустранен процес.

китайска бизнес делегация
община Стара Загора


Преди тръгване гостите посетиха Централния старозагорски пазар и останаха впечатлени от свежите плодове и зеленчуци, ядките и подправките, част от които успяха да дегустират на място, а други взеха със себе си.

китайска бизнес делегация
община Стара Загора


Посещението на китайските бизнесмени е по покана на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.  Тя беше водена от Ma Zengjun, придружен от Luo Faming, генерален мениджър на международния изложбен център Hunan Hongxing International Exhibition Co. Ltd,  Jiang liguo, председател на Qinhuangdao Yideli Technology Corp. Ltd, Li Chaoxian, професор от Beijing Technology and business university, както и други висши служители от тези институции. Гостите бяха посрещнати от Олег Стоилов, зам.-председателя Красимира Соколова и от представители на старозагорски фирми, работещи в областта на агробизнеса.

китайска бизнес делегация
община Стара Загора