полицейска кола
полицейска кола / iStock/Getty Images
Взломна кражба е извършена от офис в град Шипка. Съобщение за това е получено на 11 декември в Районното управление на полицията в Казанлък. На място е установено, че в периода от 20:00 часа на 10декември до 08:10ч. на следващия ден е проникнато в офиса чрез взломяване на алуминиева врата. От метална кутия са откраднати 4 050 лева.
          
От пресцентъра на полицията информират и за домова кражба, извършена в старозагорското село Могила. Собственичката на къщата-71-годишна жена сигнализирала, че крадците са проникнали през незаключена врата и са отмъкнали 580 лева и хранителни продукти.
 
През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР - Стара Загора, са регистрирани четири престъпления. Настъпило е ПТП с пострадал.
 
Пътният инцидент станал в посока Телевизионната кула. Лек автомобил, управляван от 83-годишен водач навлязъл в насрещната лента за движение и блъснал микробус.
 
Пострадала е 83-годишната пътничка в колата, която получила комоцио, гръдна травма и 2 счупени ребра. Настанена е за лечение в УМБАЛ - Стара Загора, без опасност за живота.  Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, при което са отчетени отрицателни резултати.