Петимата, обвиняеми за убийство в центъра на Казанлък, което стана след масово сбиване в района на Кооперативния пазар в града, бяха оставени за постоянно в ареста. 

По време на заседанието за гледане на постоянната им мярка в района на Окръжния съд в Стара Загора имаше засилено полицейско присъствие с екипи на жандармерия и на Областната дирекция на МВР. 

БГНЕС

Петима души са привлечени към наказателна отговорност и са задържани за срок до 72 часа с прокурорско постановление след масовия побой на паркинга на Кооперативния пазар в Казанлък от 20 март, при който един човек загина, а петима са с опасност за живота.

Масов бой в Казанлък: 30 души се биха с брадви на паркинг (СНИМКИ/ВИДЕО)

Това са една жена, един непълнолетен гражданин на 16 години и три пълнолетни лица. От събраните доказателства спрямо тях е повдигнато обвинение за убийство, но в случай че бъдат събрани достатъчно доказателства за особена жестокост, може да бъде преквалифицирано и по чл. 116 от Наказателния кодекс. 

Към момента служебните защитници на обвиняемите посочиха, че няма да обжалват приетите мерки, но имат тридневен срок да решат това. 
Павлина Дудева, БТА