Община Стара Загора осъществи първи електронен обмен на документи
Община Стара Загора осъществи първи електронен обмен на документи / DarikNews.bg

Община Стара Загора участва дистанционно в демонстрация на Системата за управление на електронния обмен на данни и документи между администрациите, която беше представена днес в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

В зала 2 на Община Стара Загора бе осъществена връзката със зала 5 на Министерството и бе направен обмен на документи между Общината и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация".

От страна на Община Стара Загора в демонстрацията участваха Румяна Сугарева - директор на дирекция „Административно обслужване", Евгений Желязков, началник отдел „Административно информационно и електронно обслужване" и главните специалисти в отдела - Ирина Димова и Георги Георгиев, със съдействието и на специалисти от „Давид" АД, гр.Казанлък.

Община Стара Загора бе избрана от министерството поради значителния и напредък в подготовката да участват в електронен обмен на данни. В Общината от месец май миналата година се реализира успешно проектът "Община Стара Загора - за по-добро административно обслужване чрез Електронно правителство" с финансиране по Оперативна програма „Административен капацитет", приоритетна ос ІІІ. „Подобряване на обслужването на гражданите и бизнеса, в това число чрез развитие на електронното управление", подприоритет 3.1. „Качествено административно обслужване и развитие на електронното управление", бюджетна линия BG051PO002/08/3.1-02.