/ община Мъглиж
Община Мъглиж е домакин на Международен арт пленер „Изкуството в Мъглиж“, който се провежда за осми път, съобщиха пред БТА в Стара Загора организаторите на инициативата Фондация „Център за правно и културно застъпничество „Темида Арт“ - Стара Загора с подкрепата на община Мъглиж. 

Във форума ще вземат участие Атанас Дончев, Вахит Акан, Георги Чернев, Гюлчин Онтас,  Константино Льондев, Людмил Блажев, Намик Исмаилзаде, Пуунам Тиаги, Регина Бачинска, Сандра Блажева, Селда Меней, Светлозар Недев и Теменуга Димова. Те ще имат възможността да се разходят в балканското село Селце, където са настанени и да пресъздадат живописната природа, която ги заобикаля, допълниха още организаторите.

Официалното откриване на изложба ще бъде на 25 юни от 17:30 часа пред сградата на местната администрация.

„Важно е да вдъхнем живот и творчество в картините, които ще сътворим“, каза художникът и куратор на изложбата Светлозар Недев. Той допълни, че целта е да бъде създадена Градска художествена галерия в подбалканското градче. 

Кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов обясни, че по мярка 7.2 от програма за развитие на селските райони чрез Местна инициативна група Мъглиж, Казанлък, Гурково е местната администрация е кандидатствала с проект за израждане на експозиционна зала. „В нея ще бъдат изложени творбите от всички пленери, които са се провели до сега в Мъглиж“, категоричен е кметът.

При одобрение се очаква през следващата година залата да бъде открита.
БТА