Новият Младежки общински съвет започна работа
Новият Младежки общински съвет започна работа / Община Стара Загора

Новият състав на Младежкия общински съвет проведе първото си заседание. Сесията бе тържествена, тъй като в началото членовете на местния младежки парламент положиха клетва. Тя бе прочетена от новоизбрания кмет на Млада Загора Тихомир Димитров от 12 клас на ПМГ "Гео Милев". В словото си той отбеляза, че вече 17-та година МОС е мястото, където се събират будни млади хора, които дават своя принос за нашия красив град.

Председател на новия Младежки общински съвет ще бъде Христо Иванов, ученик от 12 клас на Професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов". Той благодари на членовете на МОС, които са му гласували доверие , както и на ръководството на Община Стара Загора за подкрепата.

Бившият вече кмет на Млада Загора Десислава Костова пък направи отчет за дейността на МОС за периода 2012 - 2013 година, като подчерта, че през него са успели да реализират над 30 кампании, съвместно с общинска администрация. Новите общински съветници избраха основните насоки и цели на дейността си за предстоящия си мандат.

В залата присъстваха председателят на ОбС Емил Христов, зам.-кметът Иванка Сотирова, общински съветници,служители и представители на сродни организации.