/ ThinkStock/Getty Images
На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800/ 157-37, от 18 до 21 февруари, са отчетени близо 160 сигнала. Граждани са информирали за около 50 неправилно паркирани МПС в града.

Отново сигнали за нерегламентирани сметища

Акт за установяване на административно нарушение е съставен на гражданин, боядисващ със синя боя тротоарна и улична площ до блок №10 на ул. „Граф Игнатиев“ №10.

След проверка по сигнал е издаден констативен протокол и е стартирана процедура за съставяне на Акт за установяване на административно нарушение на мениджър на фирма за бързи кредитни услуги, с чиито реклами са облепени тролейбусни стълбове по бул. „Ген. Столетов“, на изток от бул. „Руски“. 

На горещия телефон: Водачи на градски автобуси отново не спират на спирки

Протокол с предписание е връчен на охранители в кв. „Индустриален“, които според подадена информация на Горещия телефон, плашат улични кучета с пиратки. Гражданин е информирал за липсващи части от оградата на детска площадка на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“.

За бездомни кучета е съобщено в района около УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“, кв. „Три чучура - юг“, местността „Съборената кюприя“, както и в северната част на града.

Информацията е насочена към Общински приют за безстопанствени животни. По подаден сигнал е прибрано малко кученце, намиращо се в кв. „Казански“, пред блок №33.

60 сигнала постъпили на горещия телефон

Сигнализирано е и за неспазване на зададения график от водачи на градския транспорт. При установяване на нарушение от страна на шофьорите ще последват санкции спрямо Вътрешния правилник на дружеството.

Водач по тролейбусна линия №2, с направление сп. „Мототехника“ – „Берое“, е с наложена парична глоба след сигнал за грубо отношение към пътниците в превозното средство.

Вандали вилняха в района на Стария чинар

Граждани са се оплакали още от силна музика от изнесени музикални уредби на улицата в кв. „Три чучура - юг“. След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление, светофари, паркомати. Обезопасени са шахти, както и премахнати изсъхнали клони на дървета и храсти. 

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.