/ Маргарита Петрова
На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800/ 157-37, от 11 до 14 февруари, са отчетени близо 160 сигнала. Граждани са информирали за над 50 неправилно паркирани коли.

На горещия телефон: Водачи на градски автобуси отново не спират на спирки

Акт
за установяване на административно нарушение е съставен на мъж, продаващ ракия, на ъгъла на ул. „Ген. Гурко“ и „П. Парчевич“. По сигнали на граждани са извършени проверки на нерегламентирани сметища.

Установено е, че около пътя между селата Калояновец и Арнаутито са струпани отпадъци в частен имот, съставено е предписание за почистване. Оглед и докладна записка са направени за терен, посока кв. „Зора“. Информация е постъпила и за замърсяване с едри битови предмети в района на канала в кв. „Три чучура – юг“, до блок №41.

60 сигнала постъпили на горещия телефон

За бездомни кучета
е съобщено в парк „Митрополит Методий Кусев“, по ул. „Армейска“, както и в местността „Съборената кюприя“. Жител на село Лозен е подал сигнал за изоставени в двор малки кученца. Информацията е насочена към Общински приют за безстопанствени животни.

Сигнализирано е още и за неспазване на графика на градския транспорт. Гражданин е информирал за шофьор по Линия №2, тръгнал от спирка по-рано от обявеното.  При установяване на нарушение от страна на водача ще последват санкции спрямо Вътрешния правилник на дружеството.

Вандали вилняха в района на Стария чинар

Докладна записка е съставена по сигнал за замърсяващ пътното платно бетоновоз в село Богомилово. Граждани са се оплакали и от силна музика от заведения, както и от шум от ремонтни дейности в жилищни сгради.

След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление и паркомати. Актуализирани са информационни табла на спирки. Почистени са изсъхнали клони на дървета.