До две седмици започва ремонтът на 15,7 км от третокласния път Мъдрец-Гълъбово.

Това съобщи пред жители от региона председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Йордан Вълчев.

Пореден протест: Жители затвориха част от международен път край Гълъбово

"За основния ремонт на отсечката от бюджета са осигурени близо 20 млн. лв. В момента се процедира издаването на Разрешението за строеж, а през следващата седмица се очаква то да бъде публикувано в „Държавен вестник“ и след това законово може да стартира ремонтът на трасето. Строителят има готовност да започне работа веднага", каза инж. Вълчев.

Пред гражданите той обясни, че съгласувателните процедури на техническия проект с експлоатационните дружества са завършили и е отстранена установена явна фактическа грешка в кадастралната карта на област Стара Загора, които са възпрепятствали издаването на разрешението за строеж и стартирането на строително-монтажните работи на обекта до момента.

Третокласният път е построен преди повече от 45 години и досега не е основно ремонтиран. Началото на участъка започва при кръстовището с път II-55 Велико Търново - Нова Загора - ТЕЦ-2 - Свиленград, в района на с. Мъдрец.

Протест и блокада с искане за ремонт на пътя Гълъбово-Мъдрец (СНИМКИ/ВИДЕО)

Завършва при пресичането с път III-554 Нoва Загора - Раднево - Харманли, в района на с. Обручище. Ще бъдат ремонтирани и трите големи съоръжения в отсечката – мост над дере, мост над р. Соколница и ж. п. надлез в с. Обручище, както и 32 бр. водостоци.

Срокът за изпълнение на  строително-монтажните работи е 540 календарни дни - 18 месеца и започва след откриване на строителната площадка с подписване на протокол 2А.

Изпълнител на проектирането и ремонтът на пътя Мъдрец - Гълъбово, след проведена открита процедура по ЗОП, е ОБЕДИНЕНИЕ „РАДНЕВО ЛЕНД“ ДЗЗД, в което участват: „БГ ЛЕНД КО“ АД, „ВИА ПРО ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД и „Ий Кей Джей България Кънсълтинг Енджиниърс“ ЕООД. Договорът им е за 19 776 000 лв. с ДДС. Строителният надзор е възложен на ОБЕДИНЕНИЕ „ИНФРАКОНТРОЛ 2022“, с участници: „Пътконсулт 2000“ ЕООД и „ЕН АР КОНСУЛТ“ ЕООД. Стойността на техния договор е 497 520 лв. с ДДС.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня