За втори пореден ден от 6:00 до 8:00 часа сутринта беше блокиран пътят Гълъбово-Мъдрец.

Причината е недоволството на местните жители, които настояват за спешен ремонт на пътния участък. "Докато не видим машини да започват ремонт на пътя, протестите няма да спрат", каза председателят на инициативния комитет „Обручище завинаги“ д-р Тенчо Кайряков, който е основен организатор на протестните действия.

Протест и блокада с искане за ремонт на пътя Гълъбово-Мъдрец (СНИМКИ/ВИДЕО)

Протестиращите блокираха още и международния път Русе-Свиленград, общинския път между Рудник Трояново 1 и гара Разделна и Трояново 3. Според Кайряков в протеста вземат участие представители освен на единадесет населени места от община Гълъбово и от съседните общини Раднево и Тополовград.

Той допълни отново, че двете мостови съоръжения - надлезът и мостът над река Соколица при село Медникарово за ТЕЦ 3, са много компрометирани. На място се образуваха се колони от автомобили и тежки камиони.

След протести миналата година през септември бяха подписани договорите с избраните изпълнители в обществените поръчки за проектиране и строителство и за надзор при основния ремонт на 15,7 километра от третокласния път III-5504 между гълъбовските села Мъдрец-Искрица-Медникарово-Обручище. 
Павлина Дудева, БТА