/ ThinkStock/Getty Images
42-годишният е с мярка "задържане под стража"
По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняем за блудство с малолетно момиче.

Обвиняемият живеел в едно домакинство с майката на пострадалото момиченце. На 6 февруари в дома им той извършил действия, с цел да бъде задоволено полово желание, без съвкупление, по отношение на 12-годишното дете.

Мъжът е установен и задържан на 12 февруари и му е взета мярка за предварително задържане от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му.

Съществува реална опасност 42-годишният обвиняем да извърши други престъпления спрямо малолетната и майка й, тъй като живеят в едно домакинство, и след това да се укрие. 

Мъжът е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление по чл.149 ал.2 вр. ал.1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 до 8 години

Определението на съда подлежи на обжалване през Окръжен съд-Стара Загора.