/ Thinkstock/Getty Images
„Младите звезди на Стара Загора” е мотото на благотворителен концерт, а събраните средства от него ще бъдат дарени за лечението на 35-годишния Теодор.
 
От близо три години младият мъж се бори с диагнозата неустановена тромбоцитопения- понижен брой на тромбоцитите.  При липса на тези клетки кръвта не се съсирва.

След неуспешно лечение у нас, турски клиники са готови с оферти за трансплантация на костен мозък, но първоначалната необходима сума е близо 133 хиляди евро. Средствата са непосилни за семейството.

 
Благотворителната проява на старозагорските ученици е на 23 март от 18 часа в операта. Цената на билета за ученици е 5 лева, за възрастни-10 лева. В оперната зала ще бъдат поставени и кутии за дарения.
 
На сцената ще се изявят таланти от ГПЧЕ „Ромен Ролан”, ПГСАГ „Л. Байер”, НУМСИ „Хр. Морфова”, ПГ "Г.Милев", ТГ „Княз С. Търновски”, ПГЕТ „Г. С. Раковски”,  СУ „М. Горки”, СУ „В. Левски”, СУ „Иван Вазов”.
 
Божидар Рахнев, Комели клуб София, „Маргаритки”, ученици от „Нашенци”, ЦПЛР, са сред участниците в благотворителния пролетен концерт.
 
Инициаторите-младите омбудсмани на Стара Загора,  общественият съвет на младия омбудсман и Младежкият общински съвет, призовават старозагорци да се обединят около една добра кауза!
 
Концертът се провежда под патронажа на обществения посредник Надежда Чакърова, Държавна опера Стара Загора и община Стара Загора.
 
Ако желаете да дарите:
 
Номер на Дарителската сметка:
Титуляр - Теодор Иванов Господинов
ЦКБ АД Клон Стара Загора
IBAN:BG35 CECB 9790 10H9 6592 00
BIC:CECBBGS
Pay Pal: da.pomognem.na.teodor@gmail.com
 
На страницата „Да помогнем на Теодор“ във ФБ пише:

През лятото на 2016 година, след почивка на море започнаха да му се появяват сини петна по тялото. Беше насочен към инфекциозно отделение в Стара Загора за преглед. При направените изследвания пробите бяха отрицателни и бе прехвърлен в хематология към МБАЛ Стара Загора. До 09.2016 е лекуван там.