помощ
помощ / netinfo
Теодор
100523
Теодор
  • Теодор
35-годишният Теодор Господинов от Стара Загора се нуждае спешно от лечение, за да живее.

От близо три години младият мъж се бори с диагнозата неустановена тромбоцитопения- понижен брой на тромбоцитите.  При липса на тези клетки кръвта не се съсирва.

След неуспешно лечение у нас, турски клиники са готови с оферти за трансплантация на костен мозък, но първоначалната необходима сума е близо 133 хиляди евро. Средствата са непосилни за семейството, а съпругата на Теди Христина вярва, че хората с добри сърца в Стара Загора ще се отзоват и ще дарят средства за лечението.  

В много търговски обекти, Тракийския университет и институции в града са поставени кутии с дарения.

Номер на Дарителската сметка:
Титуляр - Теодор Иванов Господинов
ЦКБ АД Клон Стара Загора
IBAN:BG35 CECB 9790 10H9 6592 00
BIC:CECBBGS
Pay Pal: da.pomognem.na.teodor@gmail.com


Разказът на съпругата Христина чуйте в прикачения звуков файл.

На страницата „Да помогнем на Теодор“ във ФБ пише:
През лятото на 2016 година, след почивка на море започнаха да му се появяват сини петна по тялото. Беше насочен към инфекциозно отделение в Стара Загора за преглед. При направените изследвания пробите бяха отрицателни и бе прехвърлен в хематология към МБАЛ Стара Загора. До 09.2016 е лекуван там.
През 10.2016 е настанен в Националния център по хематология в „Дървеница“ гр. София, за уточняване на диагнозата.
При направена биопсия е установено начално увреждане на функциите на костния мозък и лечение с кортикостероидна терапия. 
След близо 2 години на кортикостероиди, които увреждаха други органи и привикването на организма към тях, се наложи на 24 .07.2018 г. отстраняване на далака, за да се удължи животът на тромбоцитите, които се произвеждат именно там. След спелектомията броят им достигна 900, а при лечението с Урбазон през тези години е достигал максимум до 80.
Започна се поддържане на температура, спадане на тромбоцити.,прием на антибиотици, предположение за пневмония, което е отхвърлено в последствие.
Последва консултация с болница „Токуда“, гр. София и изписването на лекарство “Револейд“, с което да се замени приемът на кортикостероиди.
На 01.11.2018 г., след силни болки в коремната област хирурзите откриха тромб, който е некротизирал тънките черва и се наложи отстраняването на голяма част от тях.
След 10 дни в медикаментозна кома лекарите успяха да стабилизират състоянието му, но уви за кратко.
Изписаха го на 05.12. 2018 с атрофирали мускули на крайниците и на 23.12.2018. отново го приеха по спешност, с ниски нива на хемоглобин и тромбоцити. При направените кръвни изследвания нивата на хемоглобин и тромбоцити бяха много ниски. Тези показатели характеризираха вътрешен кръвоизлив
10 дни лекарите отричаха, че има такъв въпреки твърденията на консултиращите ни по телефона специалисти от София. 
На 31. 12 . 2018 г. колабира в ръцете на близките си и спешно го преместиха в реанимация. Поради обилното кървене се наложи нова животоспасяваща операция, която се състоя на 03.01.2019 г.
Лекарите не бяха сигурни, че Теди ще преживее хирургична интервенция, заради постоянно понижаващите се тромбоцити, нива на хемоглобин, ниското кръвно и учестен пулс.
Дългата четиричасова животоспасяваща операция приключи успешно благодарение на професионалния опит на екипа и силната воля на Теди да живее.
Останахме с надеждата, че всичко лошо е вече минало и кървенето е овладяно.
Ден по-късно отново започна да кърви и за пореден път организирахме акция „Дари кръв, спаси човешки живот“. Това се налагаше заради постоянното кръвопреливане на биопродукти.
Благодарим на всички хора, които се отзоваха на нашия призив за помощ и продължават да го правят безрезервно!
От 1-ви ноември до 15 януари сме осигурили около 100 човека кръводарители, на които СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!
Само за последната операция от 31.12.18 г. до 11.01.19 г. са преляти 14 537 мл. Еритроцитен концетрат, 8730 мл. Плазма и 55 тромбоцитни единици.
Заради ниския брой тромбоцити имаше множество периферни кръвоизливи, които наложиха поставянето на 3 флакона.“Новосевън“, от които се повлия добре.
Изведен е от реанимация и настанен в хирургия, но операцията все още кърви, с дренажи и катетър. Отново го поддържат с кортикостероиди и „Револейд“., за да увеличат броя на тромбоцитите.
Последните епикризи са изпратени в турските клиники "Liv Hospital " и "Johns Hopkins Medicine" и получихме оферти от тях.

Сумата е непосилна за семейството ни. Затова кампанията ни за набиране на средства продължава.
БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ПОДКРЕПАТА!“