/ netinfo
Тази вечер, от 19:00 часа в Държавна опера-Стара Загора е постановката на операта „Мадам Бътерфлай“ от Джакомо Пучини. Диригент Ивайло Кринчев.

Режисьорската адаптация е на Славчо Николов , Сценография Борис Стойнов, Художник на костюмите Цветанка Петкова-Стойнова, Хореография Боряна Сечанова, Концертмайстор Екатерина Родионова, Хормайстор Младен Станев.
 
В ролята на Чо Чо Сан е  Шоко Фукуда /Япония/, Пинкертон е Милко Михайлов, Шарплес е Александър Крунев , Горо е Ивайло Йовчев, Сузуки е Петя Петрова , Кейт Пинкертон е Емилия Джурова и др. Участват хор, оркестър и балет на Държавна опера-Стара Загора.
 
„Мадам Бътерфлай“ на Държавна опера-Стара Загора е спектакъл, създаден през 2005 г. за откриването на Фестивала за оперно и балетно изкуство /ФОБИ/. В тази година сградата на Операта все още не е завършена и спектаклите се играят на сцената на Драматичен театър „Гео Милев“ в града.

През сезон 2005/2006, по покана на Columbia Artist Management, представлението е играно в над 15 щата на САЩ. За гастрола на постановката има положителни критики и възторжени отзиви от американската преса и публика.

С малко прекъсване между 2010 и 2012 г., представлението не слиза от Старозагорска сцена в продължение на 6 сезона като се радва на изключителен зрителски интерес.