/ Община Казанлък
Делегация от Казанлък представя културно-историческото наследство и възможностите за туризъм в региона в Берлин. От днес в рамките на три дни, под мотото „Казанлък представя Фестивала на розата“, пред германски туроператори и потенциални туристи ще бъдат представени рекламни филми за Долината на розите и тракийските царе и за туристическите обекти на територията на общината.
 

Казанлък културно наследство
netinfo


В Казанлък събират стари фотоси, готвят фотоалбум „СтарЪ КазанлъкЪ“

Поканата за презентация е провокирана от засиления интерес към Фестивал на розата в Германия през последните години. Гостуването е организирано по покана на Български културен институт в Берлин от 17-ти до 20-ти декември.
 

Казанлък културно наследство
Община Казанлък

Пред немската публика богатствата на Казанлък представят Сребра Касева, началник „Кабинет“ на Кмета, Кристиян Желязков, Исторически музей „Искра“, Мария Игнатова, член на Общинския Консултативн съвет по култура и туризъм и Царица Роза 2011 Симона Петкова.
 

Начало на фотоконкурса „Зимно вълшебство в Казанлък“

Казанлък културно наследство
Община Казанлък

На срещите се очаква присъствието на наши дипломати в Германия. От името на БКИ покана е отправена и към Анете Брандес - управител на туристическо бюро в Хамбург и дъщеря на почетния генерален консул на България в Германия проф. д-р Герд-Винанд Имайер.