изложба
изложба / netinfo
В навечерието на Рождество ценителите на красотата в Казанлък получиха пореден ценен подарък с откриването на изложбата „РазЛичен“ на Христо Генев в залите на Художествена галерия – Казанлък

Въведение към изложените пластики и монохромни фотографии, снимани от самия автор направи проф.д-р Марин Добрев. Той определи експозицията като "реверанс към ценителите на изобразителното изкуство в Казанлък, виталност, лирична, музикална покана за весели празници“. Изкуствоведът посочи, че „малцина са виждали всички творби така, както присъстват тук, както и фотосите. Изложбата кара човек да се замисли отвъд това, което очите ни виждат".

Това е една чиста естетика, свободна игра на линия и форми, която би трябвало да доставя радост не само на очите, сподели Христо Генев. Той благодари за настойчивото желание на Кмета Галина Стоянова „РазЛичен“ да стане факт пред родната, казанлъшка публика. „Фотосите са специално правени за залата на Художествената галерия в Казанлък, само за две седмици, с пълната яснота за детайла. Тази изложба е правена за тази зала! За Вас и за тази публика!... С колегата Марин Добрев сме пътували къде ли не. Подобна публика, лично аз, не съм срещал никъде в България. Имам предвид всички Вас, като общност, като цяло.“, отново направи символичен поклон към присъстващите в залата авторът.

Кметът Стоянова съобщи, че по идея на Христо Генев негова пластика може да украси едно от зле организираните пространства в града - пред Общината.