коронясване
коронясване / netinfo
„Да съм царица на най-красивия български град Казанлък е огромна чест за мен и съм изключително признателна на всички, които ми я оказаха! Надявам се да допринеса за представянето на Долината на розата и на тракийските царе в пълния им блясък пред света!“, сподели новата Царица Роза Михаела Хаджиева след коронясването от предшественичката си Цветелина Илиева.

Михаела получи ключа на града от кмета Галина Стоянова, която й пожела  следващата година да бъде посланик на Казанлък по целия свят, да сбъдне своите мечти и направи така, че проекти и каузи на младите хора в Казанлък да се сбъднат.

коронясване
netinfo


С пресъздаване на тракийски ритуал за силата на Богинята майка, изпълнен с нейните жрици – извор на възраждането и новото начало започна спектакълът по коронясване на 50-та Царица на Долината. Символично пречистване на енергията извършиха древни тракийци с факли, а след тях момичета с цветя подготвиха посрещането на Царица Роза.

коронясване
netinfo


В спектакъла участваха танцовите състави при Народно читалище „Искра – 1860“ – автор и реализатор на представлението и златните танцови двойки на Клуб по спортни танци „Киара – Н“.

коронясване
netinfo


Празничната вечер продължава с едни от любимците на родната поп музика Маргарита Хранова и Любо Киров.