Абитуриентката Михаела Хаджиева бе избрана за 50-тата "Царица Роза" в тазгодишното издание на конкурса в Казанлък. Възпитаничката на природомотематичсаката гимназия в града спечели публиката в Дома на културата и журито, съставено от победителки в конкурса в минали години.

нова царица
netinfo


За нейни подгласнички "царското" жури посочи Елица Славчева от хуманитарната гимназия “Свети Свети Кирил и Методий“ и Бианка Нягалова, също от природоматематическата гимназия.

царица роза
netinfo


Вижте още снимки от конкурса

За първи път в историята на конкурса със жребий най-красивите дами на Казанлъ
к през годините определиха своите три говорителки в царското жури, които преброиха гласовете по анкетни карти: Лора Георгиева – Царица Роза 2007, Силвия Грозева – Царица Роза 1990 и Мария Върбанова – Царица Роза 1991. Те посочиха победителката и нейните подгласнички.

нова царица
netinfo

Михаела, която се представи пред публиката като „чаровна, забавна и интелигентна“, изпъкна измежду 26-те хубавици кандидатки за короната по критериите за външност, елегантност, сценично поведение и комуникативност. Щастлива до сълзи от първото място тя обеща на своите съграждани: „Ще бъда достойна Царица и ще представям Долината по най-достойния начин!“.   

нова царица
netinfo

Посланикът на Япония Масато Ватанабе поздрави на български език най-красивите сред красивите млади казанлъчанки и по традиция връчи билетите за пътуването до Страната на изгряващото слънце.

нова царица
netinfo

За да докажат качества на бъдеща "Царица Роза", момичетата дефилираха в три кръга: в първия танцуваха туист; във втория демонстрираха умение в самбата; а в третия дефилираха с вечерни рокли на прочутата творба на Карл Орф „Кармина Бурана“.

С 50-то юбилейно издание на конкурса-спектакъл за избора на "Царица Роза" започват празничните дни в Града на розите, чиято кулминация предстои в първите три дни на юни.