Казанлък в 17 часа: ромите пасивни, най- активни в Голямо Дряново
Казанлък в 17 часа: ромите пасивни, най- активни в Голямо Дряново / netinfo

26,47%  е избирателната активност  в община Казанлък към 17 часа.

 В изборния ден   за български евродепутати казанлъчани предпочетоха да берат рози и череши или да отидат на плаж, вместо да гласуват.

Според служители в изборните бюра, активността е в рамките на проявената през последните два избора в общината. Миналата година по това време казанлъчани гласуваха за общински съвет, след като изборът на гражданите от октомври 2007 бе касиран.  Тогава към 17 часа гласувалите бяха 29%.

За разлика от предишни избори, този път селата от общината са по-пасивни от живеещите в града. Слаб е интересът към  евровота  и от страна на жителите на ромския квартал „Кармен”. Там активността към 17 часа е под средната за общината. Упражнили правото си на вот към този час са  едва 16% от избирателите. Рекордьор в активността към 17 часа е  село Голямо Дряново- с  58%  гласували.

30 градусовата жега в следобедните часове допълнително  отказа решилите да гласуват.

От общинската администрация в града съобщиха, че въпреки многобройните сигнали от различни места в страната за купуване на гласове, в района на общината такива няма, нито са констатирани сериозни нарушения.