/ Община Казанлък
Стотици родолюбиви казанлъчани се изкачиха на легендарния връх Шипка, за да отдадат почит на героите
Стотици родолюбиви казанлъчани се изкачиха на легендарния връх Шипка, за да отдадат почит на героите, дали живота си за Освобождението на България, съобщиха от пресцентъра на Община Казанлък.

Кметът на Казанлък: На 3 март поставяме на първо място младите (СНИМКИ)

Първите венци и цветя пред Паметника на Свободата бяха на кмета на Казанлък Галина Стоянова и Областния управител Гергана Микова. На Шипка бяха и президентът на Република България Румен Радев и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Община Казанлък

Нито предупрежденията на Здравните служби, нито силният вятър и гъста мъгла попречиха на родолюбивите българи да склонят глави пред саможертвата на техните предци на чутовния връх.

Община Казанлък

Община Казанлък

Техни Високипреосвещенства митрополит Великотърновски Григорий и Старозагорски Киприан отслужиха заупокойна молитва в памет на загиналите воини: „Поклон пред паметта на нашите родни бащи и майки, братя и сестри, Опълченци и мирни граждани, загинали мъченически за нас, да ни има днес в свободна България!

Кметът Галина Стоянова отправи поздравителен адрес към всички граждани по повод 3 март

Поклон пред паметта на хилядите руски воини, които братски идват да освободят изстрадалата ни Родина и на дело, полагайки живота си, отстояват силата на православната ни любов!

Община Казанлък

Община Казанлък

Поклон пред всички, които проляха кръвта си и положиха костите си пред олтара на Отечеството ни, да търпят ужасни страдания, но да не се отрекат от Род и Вяра, от православната си надежда и свобода!“, каза в молитвата си Дядо Киприан.

Община Казанлък

Община Казанлък

Той помоли: „Да съхраним нашата Майка България в едно сърце, в една вяра, в една надежда и една любов! Нека скъпата ни Родина пребъде през вековете!“.

Община Казанлък

Честит празник, България!