/ община Казанлък
Казанлък се подготвя за 16-те Празници в Долината на тракийските царе.

Въпреки че празничните събития по календар започват още на 23 август, по традиция откриването дава официално начало на тържествата с връчване на наградата на името на проф. Александър Фол. Събитието е на 3 септември от 20:30 ч.

Тази година публиката на открита сцена до Тракийската гробница в парк „Тюлбето“ ще има възможността да се потопи в атмосферата на древнотракийската култура със спектакъла на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ „Мистериите на траките – Орфей“.

За първи път на открита сцена на язовир „Копринка", на брега на древния Севтополис на 4 септември Държавна опера Стара Загора ще представи „Турандот“-опера с кукли, на 5 септември - музиката на Стинг в концерта STING THE OPERA, на 6 септември - танцовата драма Нестинарка под звездите.

От 23-и август до 6-и септември, наред с изложби, библиотека на открито и арт работилница, традицинния бодиарт, празничната програма на 16-те Празници в Долината на Тракийските царе ще Ви предложи още няколко разнообразни културни преживявания, които ще бъдат с вход „свободен“ за жителите и гостите на Казанлък.

За две години реализират проекта "Светът на траките"

На 26- ти август, четвъртък, от 18.00 часа в залата на Галерия "Искра" изтъкнатата наша диригентка, кинорежисьор, публицист и създател на камерен ансамбъл "Йоан Кукузел" - Таня Доганова Христова ще представи своята книга за историята и създаването на хора, прославил далеч зад граница българската хорова култура. След представянето на книгата с музикална програма в камерен състав ще се включат най- представителните казанлъшки хорови формации: Смесен хор " Петко Стайнов" с диригент Младен Станев и Смесен камерен хор "Севтополис" с художествен ръководител Дора Кошева.

Вечерта в четвъртък в "Музей на фотографията" Ви очаква традиционната сбирка на клуб " Киноманияч", а от 20.30 часа ще започне прожекцията на музикален филм.

"Спомен за Тони" е събитието, което ще събере всички приятели, колеги, съмишленици и любими хора на Антонина Стойнова - музикант, общественик, дългогодишен културен деятел в нашия град, телевизионна водеща на обзорно културно предаване в телевизия "7 дни", с която всички се сбогувахме преди 10 години. Събитието ще се състои в "Музей на фотографията от 18.00 часа на 27-ми август, петък и ще включва кратък документален филм за Тони и музикална програма, с участието на студенти от НМА "Панчо Владигеров" София.

На 1-ви септември - сряда, в уютна атмосфера, в двора на "Алиоловата къща" ще се проведе гала - концертът на лауреатите от националния конкурс "Магията любов". Той включва награждаване както на автори на поетични творби, така и на песни с любовна тематика. Тази година в конкурсната програма участват бардове от цялата страна. Жури, съставено от изявени културни дейци от община Казанлък ще заседава и ще отличи най- добрите автори на поетична лирика и поетите с китара. Входът е свободен за всички жители и гости на гр. Казанлък. 
 
В неделя, на 5-ти септември в двора на Литературно - художествен музей "Чудомир" от 11.00 часа ценителите на стойностната музика могат да се насладят на концерта на дуо „Карагеоргиеви“. Неделното матине със заглавие "Закуска на тревата" включва популярни пиеси, джазови стандарти и авторски произведения , изпълнени от Цвета Карагеоргиева - саксофон и Николай Карагеоргиев - китара. Двамата музиканти са възпитаници на музикалната академия в Цюрих - Швейцария и са сред най- търсените млади инструменталисти в България.

Предварителната продажба на билети за събитията от НА БРЕГА НА ДРЕВНИЯ СЕВТОПОЛИС започва от днес на касата на Билетния център в Културно-информационния център на ул. „Искра”№4. Цени: централен сектор – 20 лв., странични сектори – 10 лв. (В празничната програма платените събития са изрично отбелязани със *(звезда).

Всички останали събития в програмата за Тракийски празници 2021 са безплатни.