/ netinfo
Зрелостници от различни казанлъшки училища проявиха голям интерес към Технически колеж – Казанлък, по време на Изложението на университетите, което се проведе в Младежкия дом в града на розите. Най-честите въпроси, които бъдещите кандидат-студенти задаваха бяха за срока и режима на обучение, съдържанието на учебния  план.

Техническият колеж в Казанлък обявява второ класиране

Сред потенциалните студенти интерес имаше от страна и на завършващите машиностроителна специалност от ПГ по механотехника в града.

„Екипът на Технически колеж-Казанлък, оценява високо стремежа на младите да се развиват, да търсят, да питат, да се интересуват за възможностите да продължат образованието си. Подкрепяме изцяло и поздравяваме в частност Младежки общински съвет за идеята да съберат на едно място различни висши учебни заведения”, заяви доц. Пламен Угринов, който е преподавател в Технически колеж – Казанлък и в Технически университет-София. Угринов препоръча изложението да се проведе и догодина през март или април.

Две нови специализации разкриха вТехническия колеж в Казанлък

Тази година Технически колеж, прие студенти за втори път. „Нашата първа учебна година приключи успешно. Всички занятия, които бяха планирани, се проведоха на високо ниво с много практически занятия със съдействието на местния машиностроителен бизнес.

През втората учебна година разширихме кръга на ангажираните с учебния процес и днес вече ползваме лабораторната база по физика на казанлъшката ПМГ „Никола Обрешков”, за което им благодарим”, каза доц. Угринов. Той  подчерта, че партньорството, което е на лице между Община Казанлък, Техническия колеж в града и местния бизнес, е показател за успеха и на трите страни.