Енергиен семинар в Стара Загора
Енергиен семинар в Стара Загора / netinfo
Семинар на тема Енергийно ефективни технологии за устойчиво развитие се провежда в Стара Загора.Той се организира от Общината и РАО Тракия, съвместно с Агенцията за Регионално икономическо развитие – Стара Загора и Центъра за енергийна ефективност към Търговско-промишлена палата – Стара Загора. Семинарът е част от Европейската седмица на регионите и градовете.

Като част от семинара е организирано изложение на енергоспестяващи изолационни технологии и материали. На него Търговско – промишлената палата ще представи своя нов уред за измерване на слънчевата радиация, който ще помогне за по-точното проектиране на различни системи, свързани с усвояването на слънчевата енергия. Това каза в интервю за Дарик председателят на Търговско-промишлената палата в Стара Загора Олег Стоилов.

Центърът за енергийна ефективност към Търговско-промишлената палата е създаден през 2002 година. Основните му задачи са да помага на фирми, организации, институции и граждани, които искат да получат информация за новите методи за енергоспестяващи действия, както и да информира фирмите за новите технологии за възобновяеми енергийни източници.

Освен да представи Центъра за енергийна ефективност, председателят на Търговско-промишлена палата – Стара Загора Олег Стоилов ще запознае участниците в семинара и с проекта CHANGE. Той е по програма „Интелигентна енергия”. Това е най – голямата програма на Европейската Комисия в подкрепа на развитието на новите енергийни източници.