Е. Христов: Това е политическа атака към общинското ръководство
Е. Христов: Това е политическа атака към общинското ръководство / Dariknews.bg,архив

Местното ръководство на полицията в Стара Загора досега е оказвало пълно съдействие и заради това съм убеден, че са били принудени да постъпят така. Не поставям под съмнение тяхната компетентност, виновните са други и нека хората преценят какво доверие заслужават, категоричен е председателят на Общинския съвет Емил Христов. Коментарът му бе по повод казуса с отложеното събаряне на незаконните ромски постройки.

Няколко са целите, които гонят "сценаристите" на така създалото се положение, според Христов. "На първо място това е сриване авторитета на полицията. Хората се питат-ако те отказват да изпълнят закона, то тогава кой ще ни защитава? Определено се търси и подкрепа за изборите, защото само управляващите са заинтересовани от това, което се случва. Търси се ниска избирателна активност, което отново е в техен интерес. Третата цел, според мен, е обезверяването на гражданите. Най-обезпокоителното е обаче, че това е политическа атака към ръководството на града ни. Чрез нея се цели срив в доверието на старозагорци към общинската управа."

Според Христов хората трябва да потърсят отговорност на виновниците за ситуацията и поясни, че новата дата за събарянето на незаконните постройки в "Борова гора" ще бъде насрочена още за следващия месец.