Джон Байърли:Започват разговори за отпадане на визите
Джон Байърли:Започват разговори за отпадане на визите / netinfo
През следващата седмица ще започнат разговори между американски и български експерти за отпадането на визовия режим за българите, които искат да пътуват до САЩ.Това потвърди американският посланик Джон Байърли в Стара Загора.

Посещението на американската делегация беше договорено по време на срещата между премиера Сергей Станишев и президента Джордж Буш в Букурещ, припомни посланик Байърли.Ще започнат дискусии за евентуално отпадане на визовия режим за българите в САЩ ,но това ще бъде дълъг процес, в който трябва да изпълните определени критерии –повишаване качеството на документите за самоличност и намаляване  броя на нелегално работещите бълагри в САЩ, уточни посланикът.

По време на посещението си в Стара Загора посланик Байърли откри Американски информационен център в библиотека “Родина”.

Американският кът стана реалност,благодарение на програмата на Американското посолство за подпомагане на публичните библиотеки в България.Дарението е компютърна конфигурация за достъп до интернет с възможност за сканиране,принтиране и осъществяване на онлайн-връзка.Освен компютърното място библиотеката получи 100 справочника за живота в САЩ ,които са издадени през последната година.

Какво сподели Н.Пр. Джон Байърли по време на официалното откриване на Американския информационен център в библиотека “Родина” може да чуете в прикачения файл.