/ ГЕРБ-Стара Загора
„След повече от 2 години усилия, до края на седмицата започва цялостен ремонт на пътния участък от автомагистрала „Тракия“ до село Богомилово, който е на стойност над 12 млн. лева.

АПИ: Манипулативни са твърденията за използвани 90 млн. лв. за ремонт на „Тракия“

За целта народните представители от ГЕРБ-Стара Загора и областният управител Гергана Микова проведохме редица разговори с министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

В резултат на това, Министерският съвет и Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) взеха решение за този важен ремонт“, съобщи на пресконференция народният представител от ПП ГЕРБ-Стара Загора и заместник-председател на Народното събрание Емил Христов, съобщиха от ГЕРБ-Стара Загора.

Той уточни, че с АПИ се водят разговори за изграждане на кръгово движение на входа на село Богомилово. Трети връзка към АМ „Тракия“ се обсъжда и за надлеза по пътя за Раднево.

Общата стойност на 7-те възлагателни писма за ремонти на пътна инфраструктура в област Стара Загора за тази година е 18 млн. лева. През 2021 г. в ремонтните планове на Областното пътно управление ще бъде включен следващият участък от път II-66 Стара Загора - село Подслон.

В ремонта на участъка между „Белозем” и „Оризово” са взети мерки за отводняване на платното

Ще бъде довършен ремонтът на пътя между селата Пшеничево и Хан Аспарухово, след преработка на проекта. „В отсечката Стара Загора-Чирпан ще бъде подменена настилката, както и основата на места, в които има пропадане.

Ще бъдат ремонтирани отводнителните канали, ще се възстановят пътните знаци и маркировката. Благодарим на министър Аврамова, защото това е една от важните пътни артерии в област Стара Загора“, каза народният представител Радостин Танев и добави, че до дни започва ремонт на моста в село Мирово.

Започна ремонт на моста над река Марица при 119-ти км на пътя Чирпан-Поповица

„Независимо от сложната обстановка, в която се намираме, държавата успява да отделя средства и за ремонт на пътната инфраструктура, за да се осигурява нормален живот на хората в отделните населени места“, коментира той.

Отпуснати са средства за основна рехабилитация на пътя Горно Сахране-Павел баня, който от 20 години не е ремонтиран. За довършването на надлеза в Казанлък, който е стратегически за града, се очаква от Агенция „Пътна инфраструктура“ сумата от 1,5 млн. лева", съобщи народният представител Борис Кърчев.

Емил Христов заяви по време на пресконференцията, че се водят разговори на високо ниво за привличането на максимален ресурс за Стара Загора по линия на „Зелената сделка“ на Европейската комисия.

Близо 2 млн. лв. ще се инвестират в ремонта между Павел баня и Горно Сахране

„На възлова преговорна позиция е кметът на Стара Загора Живко Тодоров и той със сигурност ще защити интересите на Стара Загора. Убеден съм и, че старозагорските народни представители от другите политически сили също ще подкрепят всички действия средствата от „Зелената сделка“ да бъдат насочени в нашия регион, който е най-засегнат“, каза народният представител Маноил Манев.

Четиримата народни представители от ГЕРБ-Стара Загора работим паралелно за удължаване на срока на работа на комплекс „Марица изток“ и за създаване на достатъчно високоплатени работни места, защото ще дойде момент, когато ще трябва да разчитаме не само на енергийния комплекс, но и на заместваща промишленост, добави Емил Христов.