списания
списания / Старозагорска Митрополия
Редакционният екип на списание „Божествени искрици“ - отец Йордан Карагеоргиев, Кина Златева, Полина Попова, Илиана Димова и Зорница Иванова, е събрал в близо 50 страници интересни четива за деца и юноши. Брой 53-ти започва с рубриката „Литературна съкровищница“ и приказката за бедния рибар.

Свещеноиконом Цветан Иванов разяснява на читателите най-кратката от Десетте Божи Заповеди – осмата - „Не кради.“. Интерес предизвикват и рубриките „Евангелски разкази“, „Небесна стълбица“, „Кръстословица“, „Познаваме ли светците?“, „Знаете ли, че...“, „Пътешествие по светите места“, „Наш гост е...“ и „Чудотворните икони на Божията майка“. По традиция броят завършва с творческа работилница и цветна страничка.

От печат излезе и шестият брой на възроденото списание за възрастни „Нашата вяра“, издавано по времето на блаженопочиналия Старозагорски митрополит Панкратий, а идеята за възобновянането му идва след големия интерес към изданието за деца и юноши „Божествени искрици“. 

На страниците му читателите имат възможността да се запознаят с дейността в епархията, да прочетат интересни проповеди, да се докоснат до ерудирани богослови, а също и да зададат въпроси, които ги вълнуват и на които търсят отговори. Акцент в новия брой е Христовото Възкресение.

Списанието се разпространява безплатно, а екипът на „Нашата вяра“ отправя покана към енориите в Старозагорска епархия и в цялата страна да гостуват на страниците на изданието. Те очакват разкази, материали, а също и идеи за такива на редакционната си поща: nashata_viara@abv.bg .