/ netinfo
Кои ще са авторите ще стане ясно в началото на септември
Девет пана със стихове на старозагорски поети ще бъдат част от обновената пешеходна зона в Стара Загора. Те ще бъдат разположени в пространството пред бившия Електродом, където по проект ще се изгради площад, изпълнен със зелени острови, в част от които са предвидени места за отдих, ще има и ново водно огледало.
 
Община Стара Загора дава 100 000 лв. като парична вноска в „Индустриална зона Загоре“

Има много именити старозагорски поети, но целта ни е да подберем цитати от творчеството им, които са с посвещение на града ни, а текстове трябва да бъдат много въздействащи и синтезирани, обясни зам.-кметът Иванка Сотирова. Към момента директорът на Дом „Литературна Стара Загора” Иван Матев вече е подготвил десетки предложения, предстои те да бъдат подложени и на обсъждане от старозагорци.
 
Окончателното решение за това кои ще бъдат цитатите и от творчеството на кои поети ще са те, трябва да бъде взето в началото на месец септември.
 
На изток от Универсалния магазин, с обозначения ще се покажат различните културни институти в Стара Загора- релефни пана от месинг, вградени в настилката. Това е другата интересна локация, част от проекта за пешеходната зона, която ще бъде естествено продължение на културния център на града ни, припомни още Сотирова.