компютър
компютър / iStock/Getty Images
Темата е "Съдът в бъдещето"
Районен съд – Стара Загора обявява новото издание на вече традиционния конкурс за детски творби – рисунки и есета. Темата тази година е „Съдът в бъдещето“.

Така бихме искали да предизвикаме творческото мислене и въображението на младите хора, които с четка или писалка да пресъздадат своята представа за развитието на съдебната институция, нейното бъдеще, и съчетаването на традицията на правосъдната система с новите технологии.

Тази година участниците в конкурса ще бъдат разделени в две възрастови групи:

-Възрастова група I - четвърти-седми клас - конкурс за есе или рисунка на тема "Съдът в бъдещето".

-Възрастова група II - осми-дванадесети клас - конкурс за есе или рисунка на тема "Съдът в бъдещето".

Участниците могат да изпращат своите есета на електронен адрес konkurs@rs-stz.bg , а рисунките могат да се подават в регистратурата на РС - Стара Загора в съдебната палата или да се изпращат на адрес: гр. Стара Загора, бул. „М.М. Кусев“ 33 - Районен съд – Стара Загора. Заедно с творбите трябва да бъдат посочени контакт за обратна връзка, училище и клас.

Крайна дата за подаване на творбите е 1 април.

Всички рисунки, подадени за конкурса, ще бъдат подредени в специална галерия на Facebook страницата на Районен съд – Стара Загора, като всеки ще има възможност да участва в избора за наградата на Публиката. Отличените есета ще бъдат публикувани на интернет сайта на Районен съд – Стара Загора.

Обявяването на отличилите се творби ще се състои онлайн на 16 април от 11:00 часа. При възможност, церемония за награждаване на отличилите се творби ще бъде проведена, за което участниците ще бъдат уведомени предварително.