2752 лева бяха събрани на благотворителен концерт в Казанлък
2752 лева бяха събрани на благотворителен концерт в Казанлък / Община Казанлък

Над 2700 лева бяха събрани на празничния благотворителен концерт, който се състоя вчера под патронажа на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова. Той бе организиран от фондация „Сийдър". Сумата ще бъде използвана за нуждите на Дневния център за деца с увреждания в града на розите.

В благотворителната вечер участваха и внесоха своя дан кметът Галина Стоянова, народният представител Емил Караниколов, председателят на ОбС-Казанлък Николай Златанов, заместник-кметовете Лилия Цонкова и Даниела Коева, общински съветници, кметове на населени места в общината. Също така и преседателят на фондацията Марк О'Съливан заедно с трите си деца и съпругата си Пенелопе О'Съливан - солистка на столичната джаз-формацията "Lemon Sweets & Chocolate", която изнесе безплатен концерт, продължил над час и половина.

В своето приветствие кметът Галина Стоянова благодари на фондация „Сийдър", на нейните основатели Пени и Марк О'Съливан, на представителя й в Казанлък Ела Кобец за желанието да помагат на деца в неравностойно положение, неуморно и последователно да преследват тази благородна цел и да разширяват непрекъснато своята дейност .

Очарованието на вечерта дойде от изпълненията на пантомима, на грациозни гимнастически съчетания, на кръшни народни хора, песни и музикални изпълнения - всички от възпитаници на казанлъшки школи и училища. С настроение и позитивизъм зареди атмосферата формацията "Lemon Sweets & Chocolate" с вокал Пенелопе О'Съливан. Джаз изпълненията й впечатлиха с горещ южноафрикански темперамент и с дълбока емоционалност. Заедно с тях прозвуча на чист български език и песента „Облаче ле бяло" .

Марк О'Съливан призна, че Казанлък е неговият дом в България, където са се родили две от трите му деца, и където е основана фондация „Сийдър", която сега има клонове в София, Кюстендил и др. градове у нас, както и в Швейцария, Англия, Америка. Дейността на фондацията ще продължава и занапред в подкрепа на децата в неравностойно положение. И с неподправен чар, той успя да изправи публиката на крака в знак на почит и признателност към жената - майка, сестра, любима. Народният представител Емил Караниколов също приветства инициативата и подкрепи благотворителната кауза.