Арена Армеец избори бюлетини
Арена Армеец избори бюлетини / БГНЕС
Започнаха да пристигат първите бюлетини в "Арена Армеец" от мобилните и служебните секции, а след това се очакват да пристигат и от редовно разкритите секции.  Това обяви Полина Витанова, председател ОИК-София.

Обработката и предаването на протоколите зависи от много фактори - като например броя на гласувалите и натовареността на секцията, обясни тя.

По думите на Витанова хартиените бюлетини не са забравили процеса. "Това е обичайното, което се случи и през 2019 г., така че очакваме по същия начин да върви процесът", допълни тя, като уточни, че новото в момента е единствено видеозаснемането и видеоизлъчването.

Времето, което отнема обработването на протоколите, посочи председателят на ОИК-София, зависи от СИК, от броя избиратели, които са гласували, и в зависимост от това колко бюлетини трябва да отчетат и да впишат в протоколите.

"Те трябва да съставят три протокола, на места четири. В 74 секции се избира и кмет на кметства Така че колко време ще им отнеме зависи от броя избиратели и от СИК", допълни Витанова.

СИК са общо 1640, от които 34 служебни и 20 подвижни. "Сега пристигат първите – подвижните и служебните СИК", отбеляза Витанова.

Тя подчерта, че организацията е такава, че по поредността на пристигане те получават номер и влизат вътре да си предадат протоколите. "Във всички пространства около залата се изчаква. Осигурена е храна, вода, удобства", допълни председателят на ОИК-София.
 

БГНЕС

БГНЕС

БГНЕС