Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска от директора на СДВР завишаване на контрола за шофиране с превишена скорост и за редовност на документите на водачите на територията на столицата. Това научи DarikNews.bg

Обзорните камери за видеонаблюдение на Столична община, разположени в обхвата на кръстовището на бул.  „Черни връх“ и бул. „Арсеналски“, са регистрирали тежкия пътнотранспортен инцидент, който се случи на 5 юли след 23 ч. Записите ще бъдат предоставени на СДВР, за да подпомогнат разследването, уверяват от общината. 

Метрополитен“ оценява нанесените щети върху асансьора на метростанция „Европейски съюз“. Предстои да бъдат направени експертизи, както на конструкцията, така и на самото съоръжение. 

На 5 юли, около 23:00 часа, шофьор премина с висока скорост на червен светофар и удари таксиметрова кола, а след това се заби в асансьор към метростанция "Европейски съюз". От силния удар колата на шофьора се разцепва на две половина, едната от които удря и убива на място две млади жени - на 22 и на 26 години. 

Георги Семерджиев
МВР

Шофьорът е 36-годишният бивш футболист Георги Семерджиев. Той бяга от мястото на инцидента и бе обявен за общодържавно издирване. Мъжът е криминално проявен, с отнета шофьорска книжка, с над 50 пътни нарушения, включително и с наркотици. Разследването на инцидента е предадено на Националното следствие. А в последствие бе задържан от органите на реда.