Обявиха за общодържавно издирване 36-годишния бивш футболист - Георги Семерджиев за тежката катастрофа в София, при която загинаха две млади жени. Това съобщиха от полицията и публикуваха негова снимка. 

Георги Семерджиев
МВР

Издирва се и неговият спътник, каза пред медиите директорът на столичната пътна полиция Тенчо Тенев.

При инцидента в София, станал снощи малко след 23:00 часа, загинаха две млади жени, а шофьор на такси е ранен. От огледите до момента е ясно, че двете момичета - на 22 и 26 години са загинали на място. 

Автомобилът, който се е движил от НДК с висока скорост, е минал на червен светофар, ударил е таксиметрова кола на кръстовището на бул. „Арсеналски”, след което се блъска в асансьора на метростанцията. Ударът е бил толкова силен, че автомобилът се разцепва на две. В този момент на пешеходна алея, изчаквайки на тротоар, са били двете момичета. Те са били пометени от едната част на разцепения на две автомобил.

Тежка катастрофа в София, има загинали пешеходци

Мъжът е избягал след катастрофата, но самоличността му е установена. Той е с отнета шофьорска книжка и множество криминални прояви, сред които с наркотични вещества и близо 50 нарушения на пътя. 

Автомобилът, с който е станала катастрофата, по документи е собственост на фирма, но колата е била с фалшиви номера. Въпреки че е регистрирана в София, снощи тя е била с табели от Германия. При огледа на колата в нея са намерени синя лампа и стоп палка.

Огледите на мястото на инцидента продължиха и тази сутрин. 

Главният прокурор Иван Гешев възложи разследването на инцидента на Националното следствие.  
МВР, БТА, NOVA