Тежка катастрофа взе две жертви в София. Криминално проявен мъж с отнета книжка е минал с висока скорост на червен светофар в района на булевардите "Свети Наум" и “Черни връх” във вторник вечерта. Ударил е таксиметрова кола, а след това асансьор на метростанция. При силния удар колата му се е разцепила на две. Едната половина е ударила и убила на място две млади момичета - на 22 и 26 години. Те са били на пешеходната алея, изчаквайки на тротоара. 

Шофьорът - 36-годишният бивш футболист Георги Семерджиев, е избягал от мястото на инцидента. В последствие е обявен за издирване. 

БТА
 

Семерджиев има множество криминални регистрации, сред които над 50 нарушения на пътя, включително и с наркотици. Управлявал е автомобила с фалшиви номера. Той е със софийска регистрация, а в момента на удара - с германска. В колата са намерени сигнална синя лампа и стоп полицейска палка. Автомобилът се води на името на фирма. 

Сред пострадалите е и 52-годишен шофьор на такси. Мъжът е с контузия на главата. Прегледан е от екипите на Спешна помощ, но е отказал хоспитализация, научи NOVA

Главният прокурор Иван Гешев възложи разследването на инцидента на Националното следствие.  
МВР, БТА, NOVA