Избягалият шофьор от тежката катастрофа в София все още се издирва. Стеснява се кръгът относно неговото местонахождение. Призовавам законодателният орган да е прецизен и да вземе и бързи и адекватни мерки за предотвратяване на такива инциденти. Има няколко предложения от главния прокурор за възпиране на тези извършители. Това заяви Ясен Тодоров, заместник-председател на Националната следствена служба (НСС).

След огледа малко след полунощ е установено местонахождението на извършителя. Утре сутрин се очаква по-подробна информация по случая, след разрешение от наблюдаващия прокурор.

Бивш футболист е избягалият от катастрофата в София (СНИМКА)

"Има много информация, която не мога да споделя към момента с вас, вероятно утре сутринта мога да съм по-подробен", подчерта още следователят.
 

БТА

Той отново призова депутатите да вземат мерки срещу подобни престъпления, защото в момента се "тича след събитията", заяви Ясен Тодоров.

Тежка катастрофа в София, има загинали пешеходци

По-рано от МВР обявиха за общодържавно издирване 36-годшния Георги Семерджиев, убил две млади жени в тежка катастрофа в София.  Издирва се и неговият спътник.

Автомобилът, който се е движил от НДК с висока скорост, е минал на червен светофар, ударил е таксиметрова кола на кръстовището на бул. „Арсеналски”, след което се блъска в асансьора на метростанцията. Ударът е бил толкова силен, че автомобилът се разцепва на две. В този момент на пешеходна алея, изчаквайки на тротоар, са били двете момичета. Те са били пометени от едната част на разцепения на две автомобил.
 

БТА


Мъжът е избягал след катастрофата, но самоличността му е установена. Георги Семерджиев, бивш футболист, е с отнета шофьорска книжка и множество криминални прояви, сред които с наркотични вещества и близо 50 нарушения на пътя.

NOVA


От прокуратурата пуснаха прессъобщение, в което напомниха, че в рамките на последните две години главният прокурор е отправил към народните представители експертни предложения в областта на престъпленията по транспорта, целящи завишаване на наказанията при управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол и/или наркотични вещества. Бе предложено и създаването на нова разпоредба за отнемане в полза на държавата на моторното превозно средство, когато то е собственост на извършителя, допълниха още от прокуратурата.