Симпатизанти на "Възраждане" се събраха пред Столична община в знак на протест.

Георги Димитров


Протестът е срещу повторното разглеждане от Столичния общински съвет на решенията за издигането на украинското знаме и именуването на пространства на „Героите на Украйна“ и „Борис Немцов“, които областният управител на София град отмени като незаконосъобразни.

Георги Димитров


Припомняме, че на 7 април местният парламент реши да именува две емблематични места в София - „Героите на Украйна“ и пространство, наречено на името на руския опозиционер, убит в центъра на Москва, Борис Немцов. На същото заседание бе решено и знамето на Украйна да се издига до българското на сградата на Столичната община на ул. "Московска" 33.

Георги Димитров


Преди дни от Областната управа на София върнаха решението на общинския съвет с аргумента, че са допуснати съществени нарушения на материалноправните разпоредби на законите, които водят до цялостно опорочаване на въпросните актове на Столичния общински съвет. От управата заявиха още, че са постъпили стотици сигнали от граждани. 

Георги Димитров


Малко по-късно руското посолство в България публикува във Фейсбук разкази на жителите на гр. Волноваха (Донецка Народна Република) за отношението на украински военни към мирното население.

Георги Димитров


От посолството написаха, че разказът е посветен на „героите“ на Украйна. В публикацията си от посолството са отбелязали Столичен общински съвет. 

Георги Димитров

Георги Димитров