жп линия
жп линия / Дарик Русе, архив
Във връзка с изпълнението на проект за модернизация на железопътната линия София - Елин Пелин предстои затваряне и въвеждане на временна организация и безопасност на движението по ул. "Владайска река" в София, съобщават от Национална компания "Железопътна инфраструктура".

В периода на спиране и ограничаване на движението ще бъдат извършени строителни дейности, свързани с демонтаж на съществуващия жп мост над река Владайска и изграждането на нов.

Затварят пътен надлез „Иван Вазов” в Перник

От 8 юни до 14 септември 2020 г. е предвидено пълно затваряне на ул. "Владайска река" в зоната на железопътния мост. Предвижда се в периода от 15 септември 2020 г. до 8 януари 2021 г. движението да се осъществява само по южното платно /Запад/ и да бъде регулирано чрез светофарна уредба. Северното платно ще остане затворено до 8 януари 2021 г.

85% спад в жп пътуванията в Германия заради коронавируса

Въвеждат се промени и в движението на градските автобуси като ще се използват обходни маршрути. Информация за въведените промени в графика на движение, както и актуалните маршрути на градския транспорт в София, ще бъде публикувана на сайта на Столична община и ЦГМ - https://www.sofiatraffic.bg , тел. 0700 13 233.

Проектът "Модернизация на железопътен участък София - Елин Пелин" се осъществява със съфинансиране от "Механизъм за свързване на Европа" (МСЕ).

Изпълнител по договора за проектиране и строителство е ДЗЗД "Келет АБ", а оценката на съответствието и строителния надзор се осъществява от Обединение "Рубикон - КИГ - АДТ". Стойността на договора за строителство е 120 млн. лева.