Той е прекарал часове в линейка на кислород
Мъж с коронавирус в тежко състояние обиколи пет болници, докато бъде приет.

Поликлиника в София върна пациент с COVID-19

Болният е прекарал часове в линейка на кислород. Сатурацията му паднала до 54. След часове обикаляне по лечебни заведения, мъжът най-после е бил приет в „Пирогов”, предава NOVA.

„Имах контакт с баща ми по телефона. Сутринта се чухме и ми каза, че се е влошил. Едва говореше. Обадих се на личната ми лекарка, която ме посъветва да повикам Бърза помощ. Повикахме ги в 10:00 часа, но дойдоха в 17.30 часа.

През това време звънях три пъти на 112. Обясниха ми, че има много случаи. Отидох при баща ми. Температурата му беше 40 градуса и половина. Не знаех какво да направя. Докторът от линейката говори по телефона и му казаха, че има място в Александровска болница.

Мъж почина на стълбите на болница, изписали го минути преди това от COVID отделение (ВИДЕО)

Когато стигнахме обаче, нещата не стояха така. Лекарят се чудеше къде да го заведе. След това започна обикаляне по лечебните заведения. Най-после стигнахме до „Пирогов” и го приеха към 23:30 часа.

Първоначално в линейката беше студено, нямаше кислород. Нямаха одеяло да го завия. После пуснаха парното и му сложиха кислородна маска”, разказа Ирина, дъщеря на пациента. 
nova.bg