Окръжна прокуратура-Ямбол ръководи досъдебно производство, по което се разследва смъртта на 69-годишен мъж в болницата в Елхово, съобщиха от обвинението.

Мъж почина на стълбите на болница, изписали го минути преди това от COVID отделение (ВИДЕО)

Разследваното деяние се е случило на 28 октомври. По досъдебното производство е назначена съдебно-медицинска експертиза, която да установи причината за смъртта на 69-годишния мъж.

Разпоредено е изземването на цялостната документация за лечението на починалия. Тя трябва да бъде предоставена от болничното заведение и от личния лекар на пострадалия.

Припомняме, че възрастният мъж е починал, минути след като е бил изписан от COVID отделението на болницата в Елхово, съобщи NOVA. 69-годишният мъж е издъхнал, още преди да е напуснал сградата на лечебното заведение. Трагедията се разиграва пред очите на близките му, които са там, за да го приберат вкъщи.

„Баща ми беше настанен в болница на 18 октомври с двустранна бронхопневмония. В началото състоянието беше по-леко, започна да се подобрява, но после се влоши. Имаше нужда от кислород, поставиха го на кислороден апарат. Вечерта преди да го изпишат ми казаха, че състоянието му се подобрява, но остава критично. 

Размениха телата на починали мъж и жена, от болницата отрекоха грешката (ВИДЕО)

Казаха, че е започнал да изхвърля течности, което е добър знак, но следващите 3-4 дни са критични и трябва да го наблюдават”, разказа Иванка Георгиева, която е дъщеря на починалия.

"На сутринта обаче мъжът е изписан. За това разбира близка, която всяка сутрин му носи храна. Роднините му не са уведомени. Мъжът не е можел да се движи и състоянието му е било тежко", твърди още дъщеря му.

От болницата заявиха, че ще отговорят писмено на всички запитвания, но до момента позицията им не е представена.