Задържаха млад мъж заради побой над 15-годишна девойка.

Около 17 часа в неделя в районното управление в Костинброд е получен сигнал за скандал между девойка и младеж на черен път, водещ към гробищния парк.

Мъж преби бившата си приятелка във Видин


Към мястото незабавно били изпратени полицейски служители, които установили в близост лек автомобил с 23-годишен водач, а в района наоколо те намерили и 15-годишната девойка със скъсана тениска и кръвонасядания на предмишница и клепач.

Пред униформените непълнолетната заявила, че ѝ е бил нанесен побой от нейния приятел. По случая е образувано досъдебно производство.

Мъж преби приятелката си пред малолетно дете

23-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. А по-късно бе съобщено, че под ръководството и надзора на Районна прокуратура–Костинброд се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление за системно следене.

Установено е, че в периода от края на юли до 13 август обвиняемото лице комуникирал с пострадалата девойка по нежелан за нея начин - чрез психически и физически тормоз, като я проследявал на местата, които посещавала и поддържал поведение, което било заплашително за нея и същото възбудило основателен страх за здравето й.

Обвиняемият е неосъждан и няма криминалистични прояви.