Проверки за непочистени площи пред търговски обекти са показаха, неизпълнение на задължението за почистване на сняг и лед пред търговските обекти, за което са наложени 27 глоби на място от служителите на Столичния инспекторат, съобщават от там.

За 24 януари в районите "Изгрев", "Триадица", "Подуяне", "Студентски, "Слатина", "Панчарево, "Нови Искър", "Витоша", "Красно село", "Лозенец" е констатирано, че пред магазини и офиси, не е създадена организация за почистване на тротоарите, площите около сградите от сняг и лед.

Истинска зима: Ледена януарска сутрин, на места градусите паднаха до -17 (ВИДЕО)

В район "Изгрев" освен глоби с фиш се е стигнало до съставяне на акт на обект на ул. "Никола Габровски". От инспектората припомнят, че почистването е задължение на всички собственици, ползватели, лица, които фактически владеят или държат недвижими имоти или части от тях.

Те са длъжни да почистват тротоарите пред и около сградите на имотите от сняг и лед, съгласно чл. 62, т. 2 от Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община.

Проверяващите екипи на Столичен инспекторат установиха непочистени прилежащи пространства към 14 спирки на градския транспорт в различни райони на града на 21 януари, т.г.. За неизпълнение на тази дейност са наложени санкции в размер на 28 000 лв. на фирмите, ангажирани с почистването в "Лозенец", "Витоша" и "Студентски".
БТА