/ Дарик радио
Ентусиасти обновиха сами входа на 22-етажния си блок
102190
Ентусиасти обновиха сами входа на 22-етажния си блок
  • Ентусиасти обновиха сами входа на 22-етажния си блок
С идеята да накарат съседите си да пазят чистота, четирима ентусиасти от 22-етажен жилищен блок в столичния квартал „Света Троица” отделиха време, енергия и труд, за да обновят на добра воля входа на сградата.

Дарик радио

Събират се, купуват материали и започват. Боядисват вратите на асансьорите, после фоайето, като част от стените декорират с дърво, подреждат и кът с масичка и диванчета.

Дарик радио

Добрите думи на съседите за стореното ги радват, но казват, че ще се радват повече, ако направеното се запази по-дълго време и всеки, който живее в блока се отнася по-отговорно към общия дом и пази чисто.

Дарик радио


"Беше страшно мръсно, неприветливо, но най-вече ме беше гнус да пипна вратите и копчетата на асансьорите. Може би и затова се навих с Павлинка да изчистим блока и малко по малко като изчистихме и се огледах, то какво като си чистил. Мръсотията по стените, по вратите си седеше. Реших да отделя от отпуската си 2-3 дни, колкото имам възможност, за да стане по-приветливо. С надеждата като е чисто и боядисано хората да са по-добри и да пазят по-чисто. Това беше нашата идея", заяви Елена Гюзелева, която с още трима ентусиасти се захващат с обновяването на входа при това безвъзмездно.

Как домът ни да остане подреден, когато имаме деца
 
Два дни по няколко часа са боядисвали вратите на асансьора от първия до двадесет и втория етаж.
 
Бабини съвети за лесно и ефикасно измиване на прозорците

В инициативата се включва Павлина Алексова, която е на 75 години. Тя вярва, че живеещите в блока ще оценят стореното и ще пазят по-чисто.