/ Столична община, Аделина Ангелова
"Построяването на новия корпус на детската градина и обновяването на стария е резултат от съвместна успешна дейност между Столична община, район „Искър“ и екипа на детското заведение.

Столична община, Аделина Ангелова

Продължава работата по изпълнение на програмата за строителство на детски градини и ясли в София, по която в момента се изпълняват 30 сгради". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на празник в детската градина по повод нейното откриване, съобщиха от Столична община.

Започна строителството на нова сграда към детска градина в район „Изгрев“ (СНИМКИ)

"Предвижда се до края на годината да бъдат завършени 11 от детските градини, които се изпълняват", посочи също кметът Фандъкова. Тя подари детски книги на възпитаниците на „Детски рай“ и им пожела да са здрави, да играят и да са любознателни.

Строителните дейности в детската градина „Детски рай“ в жк.“Дружба 2“ започнаха през март 2021 г. Изградена е нова двуетажна сграда, която разширява детската градина с четири нови групи.

Столична община, Аделина Ангелова

Направена е и топла връзка към съществуващата сграда. Цялостно е санирана старата сграда. Изградени са четири нови детски площадки, а всички съществуващи са обновени.

Извършена е подмяна на настилките в целия двор, като е осигурена и достъпна среда. След разширението детската градина е с 14 групи. На събитието присъстваха общинските съветници Лорита Радева, Малина Едрева и кмета на района Ивайло Цеков и зам.-кметът по строителство Ангел Джоргов.