Дете избяга от детска градина в столицата, майката се разсеяла
Дете избяга от детска градина в столицата, майката се разсеяла / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив

Четиригодишно дете избяга от детска градина на ул. „Врабча", докато майка му била там. Необезпокоявано от никого детето се разходило из центъра на столицата, преди бдителни граждани да го спрат. Те го отвели при постовия полицай, който регулира движението на булевардите „Раковски" и „Цар Освободител". Служителят на реда се свързал с колегите си от специализираните полицейски сили и се погрижил за детето до пристигането им.

„Предполагам, че като е излязло от градината, е вървяло по улица „Париж", пресякло е площад „Александър Невски", минал е пред сергиите. И тук вече пресича и тръгва към градинката на „Кристал". Предполагам, че това е маршрутът, защото той ни сподели, че щяло да бъде блъснато от автобус. Самата жена ни каза, че е тичало между колите хаотично", заяви Валентин Лозев от СДВР пред бТВ.

По разказа на детето полицаите се ориентирали и го върнали обратно в детската градина, където майката вече го търсела.

„Нямам никакви претенции към персонала на детската градина, където е детето ми", коментира пред БТА Диляна Барамова - майка на четиригодишния беглец. По думите на родителката детето е напуснало детската градина на ул. „Врабча", докато тя и нейна приятелка били там, за да го вземат.